Бързи кредити условия

Условията, на които трябва да отговаряте за бърз заем са лесни. Условията за отпускане на бърз заем се различават от една компания до друга. Колкото по-дълъг е желаният размер и период, толкова по-сложни ще бъдат условията. Съществуват обаче някои общи условия, налагани от всички небанкови финансови институции.

Първо, трябва да имате валиден идентификационен номер. По принцип това означава, че трябва да притежавате лична карта.

Възрастта също е критерий. За да получите небанков заем, трябва да имате поне 18 години. Някои компании обаче изискват по-висока минимална възраст, която може да достигне 21 или дори 24 години. Някои небанкови дружества изискват и максимална възраст от 75 години. В някои случаи тя може да бъде по-висока или да не съществува максимална възрастова граница.

Друго задължително условие е да можете да докажете, че имате стабилен месечен доход. В случай на класически банков заем това означава получаване на документ, удостоверяващ регулярен сигурен приход за заплата. Небанковите финансови институции са много по-гъвкави от банките. Те просто искат да се уверят, че разполагате с парични доходи. За да можете да изплатите заема, не е задължително да имате постоянна работа.

 

Доходи, които кредиторите приемат:

– Доходи от трудови или служебни правоотношения;

– Доходи от граждански договори;

– Доходи от собствен или бизнес с партньор, опериращ като юридическо лице;

– Доходи от дейности по свободна професия;

– Доходи от наем;

– Доходи от пенсия;

– Доходи получавани от работа в чужбина.

Стабилният доход обикновено може да бъде доказан чрез извлечение от сметката, в което се извършват месечни парични потоци. Източникът на пари не е важен, може да бъде пенсия, заплата, наем, лихви и дивиденти и други

В зависимост от исканата сума има и минимален месечен доход, който трябва да бъде доказан. Обикновено минималният размер, за който може да се кандидатства е около 100 лева, но варира от една компания до друга.

Източник: https://vsichki-krediti.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *