Детски играчки според възрастта на детето

Неизменна част от растежа на едно дете са неговите играчки. Чрез тях то може да се образова, да развие фантазията си и най-вече да се забавлява. В магазините за детски играчки със сигурност сте забелязали, че има играчки за определени възрасти. Не че не може детето ви да си играе с играчки за по-големи или по-малки, но производителите са ги разделили така според растежа на децата и техните интереси в този момент. Представяме ви най-подходящите детски играчки както за новородено така и за вече пораснало и самостоятелно дете.

Играчки за най-малките

Първите играчки на всяко дете са играчките над леглото му, които обикновено са цветни и пеещи, както и тези на количката. С тях детето буквално не си играе, но започва да различава различните цветове. След тях започват дрънкулките, с които децата много се забавляват. Родителите започват да дават дрънкулките, когато детето вече спокойно може да хваща и задържа в ръчичката си играчката. Друга срещана играчка за по-малките деца е активната гимнастика. Има много и различни варианти, като идеята на тази активна гимнастика е движението на детето чрез опитите да хване играчките над главичката му.

Играчки за деца над 2 години

Тук вече има по-голямо разнообразие от играчки – музикални, дървени, такива, които развиват мозъка и мислованата дейност, двигателни и много други. Тук детето вече е малко по-голямо и само може да каже какво точно желае. Дървените играчки в момента са много предпочитани, тъй като те подпомагат за развитието на детето- неговата креативност и логическо мислене. Другите варианти, с които се забавляват са играчките, с които развиват физиката си. Това са различните видове колички и мотори, които бутат с крачета, на по-късен етап идват тротинетките, колелца, които пак се движат чрез бутането с крачета. Определено разнообразието от играчки за възраст от 2 до към 6-7 години е голямо.

Играчки за деца над 7 годишна възраст

Децата на тази възраст вече зарязват играчките за по-малки и наблягат на такива, които са тип настолни, с които определено може да играе цялото семейство. За тези играчки хората от всяка възраст са чували – шах, Монополи, Не се сърди човече и много нови и различни модели. Другите играчки, които децата обичат на тази възраст са конструкторите тип Лего. С тях те развиват мисловната си дейност и са много занимателни. При големите деца също са много предпочитани тротинетките, колелата, кънките и всичко, с което може да се движат.

Изборът от детски играчки определено е голям, съобразявайки се с възрастта на детето ви, чрез тях вие може да подпомогнете растежа му, мисловния процес и неговата физическа подготовка. В Bebeland.net – онлайн магазин детски стоки с голямо разнообразие от детски играчки и други продукти за детето, може да намерите правилната играчка за вашето дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *