Довършителни работи

Какво знаем и не знаем за довършителните работи?

Довършителните работи са последният етап  от ремонта на апартамент. Същността на допълните работи се състои в това да направят обекта красив, да му придадат изцяло завършен външен вид и да се осигури защита на конструкцията от корозия, влага и други деструктивни фактори.

Качеството, продължителността и стойността на довършителните работи до голяма степен зависи от клиента. Това означава, че избор на материали, техники и всичко останало се определя от неговите предпочитания и вкусове. Въпреки че в модерното строителство понякога се използват методи за промишлени облицовки, повечето от довършителни работи все още се извършва ръчно.

Работата по външните повърхности има специални изисквания свързани както с температурата и влажността, така и с довършителните материали (бои и мазилка).  Когато се отнася до външните повърхности, материалите трябва да съдържа антифриз и специални химически добавки.

Повечето видове интериорен дизайн се провежда при положителна температура, когато термометърът показва не по-малко от 10°С и относителна влажност в стаята да не е повече от 60%. За да се ​​създадат такива условия в ремонтираната зона или да използвате постоянна система за отопление, или да се използват специални нагреватели.

Съществуват модерни строителни техники и материали, които позволява да създаването на забележителен дизайн на таваните с използването на гипсокартон, дървени греди и различни профили. Според индивидуалните предпочитания таванът може да е направен с тапети, боя, каменни декоративни плочки и панели. Еднообразната бяла повърхност с един полилей в средата е останала в миналото. Днешните модерни тавани се предлагат в различни цветове и с вградени елементи на осветление. Най-популярните покрития днес са окачените тавани.

При завършване на стените днес се използват като традиционните хартиени тапети, така и фурнири с различни пластмасови и дървени обшивки, мозайка и декоративна мазилка. За райони с високи нива на влага (например бани) се препоръчва да използват плочки и декоративна мозайка.

Разходите за довършителни работи зависят от сложността на работата и от използваните довършителни материали. Може да се отбележи следната зависимост – колкото по-високи са материалните разходи, толкова по-висока е цената на работата със съответните материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *