Защо да извършим смяна на щрангове

Остарелите щрангове в панелните блокове, често създават проблеми на домакинствата. Тръбите започват да текат, а това води до наводнения и неприятни последици. Освен това старият тръбопровод спомага за по-високите сметка за топла вода. Всичко това са основателни причини, да повикате ВиК фирма, която да подмени хоризонталните и вертикални щрангове.

Имайте предвид, че металните тръби се разяждат сравнително бързо, а това води до поява на отпадъци и замърсяване на водата. Ето защо, когато специалистите извършат смяна на щрангове, ще получите в пъти по-чиста вода. Разбира се, това е немалка инвестиция, която трябва да се обмисли предварително и да се вземе категорично решение за действие.

Подмяната на тръби в жилищни сгради приспада към общите ремонтни дейности, така че всички съкооператори трябва да участват в нея. По този начин и цената на ремонта ще бъде значително по-ниска. Ако обаче, не получите съгласие от всички съседи за смяна на щрангове, то можете да направите това само за себе си. Тук процедурата е малко по-сложна и тромава.

Смяната на щрангове налага спирането на водата в дадения вход. Редом с това е нужно да уведомите съседите си за предстоящия ВиК ремонт. Водопроводчиците имат задължението да поставят прецизно тръбите, което налага да информирате живущите над и под апартамента ви. В крайна сметка нещата ще се случат по ваш вкус, стига да получите разбиране от хората.

Новите тръби ще бъдат направени от материал, който не корозира лесно и ще ви предостави възможност за дълготрайно използване на щранговете. Чак след изминаването на 15 – 20 години можете да повикате фирма, която да диагностицира състоянието на тръбопровода

В обобщение
Направете смяна на щранговете, за да преодолеете страховете си от течове и наводнения. Не позволявайте старите тръби да ви носят по-големи сметки за топла вода и живейте в едно по-функционално и комфортно жилище. Сигурни сме, че ще направите правилната инвестиция, за да забравите за проблемите с тръбите и канализацията. Разделяме се с пожелания за успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *