Избор на най-подходящото спално бельо

Когато купувате спално бельо за бебе, проверете какъв материал е използван за шиене. При производството на детски спални принадлежности трябва да се използват само естествени материали. Те не предизвикват електростатичен ефект или алергии върху нежната бебешка кожа.

Производителите най-често правят бебешко спално бельо от памучни тъкани, но се използват и други материали. Ето и най-популярните сред тях:

  • Памук (100%). Най-популярният материал. Такова спално бельо няма да се плъзга, както и да полепва към тялото. То е идеален избор за всяко време на годината.
  • Трико. Памук, който е на разумни цени. Спалното бельо от този материал може да се използва редовно. Недостатъкът на тази тъкан е ниската устойчивост на износване.
  • Сатен. Лек памучен плат. Сатенът е плътен, но фин и може да издържи до 300 интензивни изпирания. Не се мачка и е приятен на допир.
  • Поликотън. Смесен плат – синтетичен / памучен. Като цена такава тъкан е по-евтина от памука. Недостатък: губи цвета си с хода на времето и кожата не диша пълноценно.
  • Ранфорс памук. Този материал се търси най-много. Той е по-плътен и по-здрав от сатена и ще издържи на повече изпирания. Ранфорсът позволява на въздуха да преминава добре. Недостатък на материала – свиване по време на пране до 4%, нужда от гладене.
  • Лен. Може би най-здравият, екологичен, устойчив на износване и издръжлив материал, върху който детето ще си почива приятно и удобно по всяко време на годината. Поддържа добри термични условия, абсорбира забележително влагата. Минуси – груба текстура, труден на гладене и висока цена.
  • Бамбук. Този модерен материал е успял да спечели популярност през оследните години поради уникалните свойства на бамбуковата тъкан: антимикробно свойство, контрол на температурата, траен и мек материал, уникална свойство да абсорбира и извежда влагата далече от тялото.

Не забравяйте, че през първата година от живота на вашето бебе спалното бельо трябва да се пере много често, което означава, че то трябва да е здраво и устойчиво на пране.

Най-оптималният за използване е Ранфорс памукът! Той е по-здрав, много мек и приятен на допир. Памучният сатен също се препоръчва, но той е по-скъп материал. Ако семейният бюджет не позволява закупуване на сатенено бебешко спално бельо, тогава можете да закупите комплект спално бельо от Ранфорс памук. Наскоро на пазара се появи спално бельо от нов материал – суперкотон. Този материал е не само много деликатен, но и издръжлив.

Източник: https://spalnobelio.bg/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *