Интериорни врати от витражно стъкло

Интериорни врати от витражно стъкло са признак на изискан вкус на собственика на дома. Те могат да преобразят интериора, да му предадат аристократичност, а играта с цветовете при преминаване на слънчевата светлина внася в помещението искра истинска радост.

В миналото се смята, че витражното изкуство е приемливо само за интериора в класически стил. Днес тази концепция е остаряла, тъй като се появи огромен избор от витражни елементи, които могат да намерят място даже в модерен стил. Разбира се, това зависи от майсторството, с което е направен витража и от вида на използваното стъкло.

Класически вариант са люлеещи интериорни врати с витражно стъкло. Характерна особеност – наличие на две стандартни платна. Такива изделия са по-добре оборудвани със затварящи устройства, тъй като силата при отваряне може да бъде голяма и може да повреди витража. Вариантът витраж на летящи конструкции е достатъчно устойчив и за това на тези конструкции може да се приложи всякаква техника за направа на витраж. Трябва обаче да се знае, че поръчката на голямо тежко витражно стъкло ще затрудни движението.

На интериорни врати тип хармоника може да се положи витраж само на няколко тънки секции. Витражът в този вид конструкции трябва да бъде с малък размер. Добри техники при този вариант на отваряне на конструкциите са пясъкоструйна техника, фото печат и други изкуствени видове. При избор на витраж трябва най-напред да се определи неговото предназначение. За жилището практически е добре всяка комбинация с цвят, форма и рисунка. За офиса може да се избере конструкция с едноцветен витраж.

В зависимост от помещенията, в които ще се поставят интериорни врати, се избира механизма на тяхното отваряне и техниката, използвана за направа на витраж. Например, за банята не е подходящ фото печат, защото в това помещение влажността е висока. За детската стая е добре да се избере летяща конструкция дебело и удароустойчиво стъкло.

Обърнете внимание на осветяването на интериорни врати с витраж. Идеални са слънчевите стаи както и за тераси. Красотата на тези изделия е именно в светлината, която преминава през стъклото и създава чудна игра на цветове. Стъклото поглъща светлината и не си струва да се ползва в тъмни стаи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *