Какъв цвят да изберем за стените в банята

За декорирането на стените в банята рядко се използва само един-единствен нюанс, което на практика трябва да ви напомни, че след като сте набелязали основните цветове, ще бъде хубаво да помислите как да ги комбинирате помежду им.

Хоризонталното разделяне на два цвята на стените на банята може да внесе много оригиналност. Възможно е то да бъде дори във формата на дъга, вълни или с друга необичайна форма. Границата може да се превърне в акцент, ако решите да я направите с други материали – ленти, летви, корнизи или пък мозайки.

Идеи за стените в банята

  • Цветни вложки

При тази декоративна техника стените са боядисани с основния цвят, а след изсушаване се допълва с всякакви декоративни елементи. Това могат да бъдат, например, хоризонтални и вертикални ивици, строги геометрични фигури, щампи или други изображения.

  • Акцентна стена

Тази техника е добре позната и работи отлично, що се отнася до декора на банята. Три от стените се боядисват в подходящ неутрален нюанс, а третата се подчертава с някой по-драматичен цвят. Нишите, первазите и другите архитектурни детайли могат да се направят в по-тъмен цвят или във всеки един контрастен такъв.

Как да направите атмосферата в банята романтична?

Изберете като основен цвят розовото. Мекият и приятен розов цвят е чудесен избор за декора на всяка една баня. Дизайнерите обичат изтънчения му дух в помещенията, където всеки детайл е от значение. Той си подхожда добре със текстури като дърво и камък.

Как да придадете топлина на интериора в банята?

Доверете се на кафявото. Доста необичайно като избор на основен цвят за банята, кафявото е не само интересно за избор, но и ще добави много топлина в помещението. Този цвят е подходящ избор не само по стените, но и за тавана. Много хора го свързват с екзотиката, а и е чудесна основа за изграждане на еко интериор. Можете да го съчетаете с мебели от дърво, плетени кошници и други естествени материали.

Източник: https://faians.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *