Как да организираме модерната баня

Банята е едно от най-често посещаваните места в къщата. Ето защо си струва да се организира комбинация от функционалност, красота и удобство. Дизайнът на банята трябва да бъде внимателно обмислен, като се вземат предвид съществуващите характеристики.

Колкото до свободното пространство, то често е ограничено. Следователно трябва да помислите за възможностите да впишете необходимите елементи в наличните граници.

Декорация на баня

В ограничено пространство функционалността се измества към центъра. Този подход ще ви позволи удобно да подредите всички необходими елементи. Ето кои дизайнерски трикове ще помогнат да направите интериора привлекателен и удобен.

Какво трябва да има в банята

Има списък на определени елементи, които са задължителни. Благодарение на широката гама от санитарен фаянс на пазара, можете да изберете подходящата опция за всяка стая.

Вана или душ

Изборът се основава на количеството свободно пространство. Джакузито е добра опция, но само, ако банята е просторна.

Мивка

Предлагат се и ъглови модели, както и можете да я вградите в ниша, ако искате да спестите място.

Тоалетна

Тоалетната често е част от банята, но може да бъде обособена и в отделно помещение, когато това е възможно.

Огледало и рафтове

Освен основния санитарен фаянс помислете и за другите малки неща, включително закачалки за кърпи, комплекти държачи на сапунерки и други.

Планиране и проектиране на баня

Преди да купите всичко необходимо, важно е да вземете решение за дизайна. Препоръчително е всичко да се представи схематично, като се изготви план. Това ще ви позволи да управлявате рационално пространството, да позиционирате правилно необходимите неща и да преценявате предварително възможни недостатъци. Освен това, ако разполагате с подробен план ще ви бъде много по-лесно да купите всичко необходимо в магазините.

Осветление за баня

В дизайна на баня значим етап е организацията на осветлението. Ключовият критерий за избор на осветителни тела е нивото на тяхната защита. Заложете на такива светлинни източници, които могат да работят ефективно в среда с висока влажност.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *