Фериботни резервации

Къде да отида на круиз и какви дрехи да вземе?

Искате ли да отидете на круиз, но не знаете откъде да започнете? Тези съвети със сигурност ще ви помогнат. Фирма lakmostravel.com събра основната информация, което позволява на пътниците да се ориентират лесно световните круизи.

Всеки ден в пристанищата влизат и излизат големи лайнери. И ако и вас ви изкушава идеята, някой ден да се качите на такъв голям кораб и да отплавате надалеч, сега е момента да направите своите фериботни резервации.

Обикновено туристите предпочитат седмични пътувания. Те са достатъчно време, за да се адаптирате в обстановката, да се отпуснете и да имате време да се полюбувате на всичко, което ви предстои.

През лятото може да отидете на круиз до Гренландия или Свалбард, а през зимата в Антарктида. Това са само малка част от идеите, които може да реализирате в близко бъдеще. Винаги има опция да пътувате с ферибот за няколко часа. Например за прекосяване на река или преминаване от един континент в друг през ландшафт.

Полезни съвети

Къде да отида на круиз и какви дрехи да взема

Като цяло, круизът е точно такъв вид почивка, по време на която не трябва да се тревожите за нищо, но трябва да се вземат предвид някои неща:

– Ако отивате на круиз извън Европа, не забравяйте да разберете за визовата политика на страните, които планирате да посетите. Например наскоро независими държави като Сейнт Лусия, Доминика, Гренада, Сейнт Винсънт и Гренадини, Тринидад и Тобаго, Самоа, Вануату и Източен Тимор обявиха безвизов режим за гражданите на ЕС.

– Пристигането в града на отпътуване, трябва да е най-малко един ден преди началото на круиза, така че никакви възможни забавяния по пътя да не ви попречат да се качите на борда в точното време.

– Не забравяйте да разберете самите фериботни резервации, какво точно включват.

– Изберете правилния гардероб: ще ви трябват, както ежедневни неща, в които ще ходите по време на лайнерните спирки, така и по-елегантни тоалетни за ресторанти на борда. Ако изберете круиз, можете спокойно да вземете леки неща с вас – памукът и естествените материи ще бъдат най-доброто решение, тъй като много морски и океански острови имат висока влажност през по-голямата част от годината. За големите круизни кораби е задължително условие вечер да се сменят дрехите – в къси панталони и тениски на входа на ресторанта може да ви спрат.

– Следвайте предложенията: често круизните компании предлагат на пътниците безплатен възможност за надграждане на категорията в кабината. Всичко много зависи, както от предварителните фериботни регистрации, така и от самата фериботна компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *