Мрамор в банята

Мраморът винаги е бил използвам от майсторите занаятчии, за да украсят подове, тавани, стени. Макар в миналото това да е бил материал използван само от аристократите, в 20 век нещата се обърнаха, а днес придобиха съвсем нови измерения. Мраморът обаче е скъп продукт и ако искате да го имате в банята си като настилка или облицовка трябва да похарчите доста солидна сума.

Предимството е, че съвременната технология позволява обработването на мрамора в най-различна визия. Тоест ако решите просто да имате мраморна стена до душа, вие можете да направите нещо страхотно красиво, с безшевна визия и неподражаем стил. Може да изберете от различни венатури, можете да изберете нещо добре рафинирано. Трябва да знаете, че това удоволствие е скъпо, защото мраморът не е толкова масов материал и изисква много труд и майсторство, за да стигне до вашата баня .

Мраморът обаче поглъща влагата, затова той се прави със специални запечатващи техники. Освен това изисква поддръжка, за да го държите винаги в този блясък, който заслужава. Не е случайно, че съвременният пазар е залят от гранитогресни плочки, които имитират мрамора. Все пак и това е решение, когато мечтаете за такава облицовка и настилка в банята, но не можете да си я позволите, или просто грижите за нея ще ви идват в повече.

Когато става въпрос за мрамор в банята, не правете нищо без консултация. Всяка грешка може да ви струва много пари. Например има видове мрамор, които съдържат желязо в себе си, това ви гарантира скорошна ръжда в банята. Ето защо когато решите дори просто един плот да направите от мрамор, пак ще ви трябва санкцията на експерт, който ще знае какво да ви отговори, накъде да Ви насочи.

Източник: mebeli-za-bania.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *