Ремонт на покриви

Ако покривът е в лошо състояние дълго време, през него прониква влага, която преминава през стените на сградата и накрая стига до основите. Всичко това води до разрушаване.

Затова никога не чакайте да стане прекалено късно, за да направите ремонт на покрива, а и колкото по- рано, толкова по- евтино ще ви излезе.

Ако покрива се нуждае само от претърсване, това значи, че трябва да се почисти от праха и калта, да се премахнат счупените керемиди и да се подменят изгнилите дъски и греди. След това керемидите се пренареждат и капаците се измазват.

Но ако покривът ви се нуждае от основен ремонт, тогава е малко по- сложно. Най- напред се разкрива стария покрив, след което се монтира новата конструкция, дъсчената обшивка на покрива, подпокривното фолио, летвената обшивка за керемидите, челните дъски, улуците, водосточните тръби и казанчетата.Новите керемиди се нареждат, монтират се капаците, прави се обшивка около комина, може да се монтират и капандури.

 

При хидроизолация на покрив първо се демонтира старата, основата се почиства, след което следва грундиране, ремонт, обшивките около комините се подменят и накрая се полага новата хидроизолация.

 

Покривите биват три вида- скатни, плоски и мансардни.

Скатните покриви взависимост от конструкцията са едноскатни, двускатни, трискатни и многоскатни. Те не позволяват задържане на вода, издръжливи са на натрупване на сняг, тъй като наклонът им е по- голям от десет градуса.

Плоските покриви са красиви, някои ги мислят за практични, но имат много недостатъци. Те задържат много вода през дъждовните сезони. По- неустойчиви са на климатични условия- на слънцето през лятото и на снега през зимата.

Мансардните покриви имат едно голямо предимство. Те, както и скатните покриви, не задържат водата и снега. Този вид покриви са винаги с наклон по- голям от 45%.

Източник: https://armormat.com/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *