Ремонт по график

Графикът при изпълнението на ремонтна дейност е жизненоважен фактор за успешното изпълнение на проекта. Добре направеният график ясно очертава всяка отделна дейност, която трябва да бъде изпълнена, от началото до края на даден проект, в правилния ред. В идеалния случай той трябва да включва и кой майстор  какво прави и колко ще струва в крайна сметка всичко това.

Има различни видове ремонти. Те може да са цялостни, частични, комплексни, на едно помещение, на проблем само в част от помещение, на фасада, на покрив, на гараж, на килер; ремонтът може да е свързан само с изпълнението на една дейност като боядисване; като поставяне на нова мебел; ремонтът може да изисква няколко дейности на различни места докато се стигне до самото изпълнение. Всички тези дейности са обединени от едно условие – графика на изпълнение.

Дори да се наложи да боядисате само една стена, пак ще ви трябва подреден списък и график как да го направите. Дори да е дейност „направи си сам” без график сте обречени ако не на провал, то поне на лошо изпълнение.

За да направите ремонт по график, все пак има и общи точки, които свързват различните по вид ремонти. Например първата стъпка е винаги оценката състоянието на дадения ремонтен обект. Дори да се налага спешен ремонт вие пак несъзнателно действате по график: звъните на майстора, тичате до магазина, купувате материали, извършвате спешната намеса. Когато обаче нещата са планови, те са много по-подредени.

След оценката на състоянието, следва описване на ремонтните дейности, след това трябва да се свържете със специалистите в точно този вид ремонти. Когато те дойдат на място, тогава може да има изменение в списъка с ремонтни дейности. След като окончателно се направи това, следва пресмятане на сумата, която ще е необходима за закупуване на материали и като цяло за цената на ремонта, и времето, което ще отнеме самата дейност. След като и това е определено се започва с определяне на специфичния график свързан с ремонта: подготвяне на обекта, закупуване на материали, разграфена работна дейност на задачите, довършителни работи.

 

Когато има готов график и вие като собственици сте запознати с него, няма да се налага да се бъркате в работата на фирмата изпълнител, а просто ще чакате крайния резултат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *