Стенни килими в интериора

Както е известно, всичко ново – това е само забравеното добро старо. Така е и със стенните килими. За това, ако на вас ви харесва да ги ползвате и дома ви става по-уютен и комфортен, то отхвърлете стереотипите и украсете с тъканите платна всяка стая. Преди това може да отделите време да разгледате всички „да“ и „не“ за стенните изделия в интериора.

Основният аргумент, против това да се поставят тъканите платна на стената е, че ще се събира прах. Ще се налага често да се почиства. За щастие, съвременните прахосмукачки с голяма мощност ефективно се справят с почистването на праха. Що се касае до втория аргумент за „против“ – модното влияние, забелязваме, че то е непостоянно и променливо. Освен това, всеки човек си има редица собствени предпочитания и идеи как да изглежда собственото му жилище. Да си украсиш стените с красиви килими никак не е срамно. Напротив, удивително произведение на изкуството поставено на стената в гостната ще предизвика възхищение и възторг у гостите, нали все пак такъв разкош не може всеки да си позволи.

Сега да разгледаме аргументите „за“. Килимите на стената добре съхраняват топлината и осигуряват шумоизолация. Някои родители се стараят да поставят тъканото изделие на стената до леглото на детето за да няма съприкосновение със студената стена по време на сън. Освен това малкото дете приятно ще докосва меките влакна с ръка, разглеждайки орнаментите. Това определено е в развиващ се аспект. В детската стая се препоръча да се поставят тъкани изделия с детски мотиви или приказни герои.

Ако стенните килими са предназначени за спалня, добре е да се подбират такива с неутрални цветове, носещи спокойствие, за да се създава в стаята настроение за спокоен сън.

Съвременният пазар за килими е много добре развит. Асортиментът е богат на размери, модели, цветове. Разнообразие има и в зависимост от материала, от който са направени тези изделия. Покупка може да се направи както в магазините на търговската мрежа, така и от онлайн магазините. Каталозите са изпълнени с красиви снимки. Могат да се открият изделия за всякакъв вид интериор, да се задоволят желанията и на най-претенциозните клиенти.

Смело може да се твърди, че поставянето на тъкано изделие на стената не е остарял навик, а сполучлив интериорен детайл за избрани ценители на прекрасното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *