Часовници Meistersinger

MeisterSinger е производител на механични ръчни часовници, базирани в Мюнстер, Германия. Предполага се, че реализира 10 000 броя годишни продажби.

Като самоук бижутер Манфред Браслър основава компанията „Watch People“ с Клаус Бота през 1989 г. Произведените часовници са предимно кварцови. Той продал компанията през 1999 г., за да може да отдаде цялото си внимание на създаването на механични часовници от висок клас. През 2001 г. е създадена MeisterSinger. Името е избрано така, че да направи паралел с името, дадено на немски певци през Средновековието, които са открили нови мелодични елементи.

Манфред Браслър вече има богат опит в дизайна на часовници. Вдъхновен най-вече от историческите часовници с една стрелка, създава часовници, които показват на своите собственици само това, което е наистина важно, вместо да ги притеснява със забързаното прелитане на секундите, за които всъщност не е нужно да се притесняват. Независимо от това, часовниците MeisterSinger са лесни за разбиране, защото Браслър дава на своите циферблати практична и ясна четливост, което ги прави уникални.

Типични характеристики са водещите нули на часовите цифри и високо куполното стъкло. Макар че ранните колекции се различават визуално, главно чрез типографията си и технически заради тяхното механично задвижване. MeisterSinger прави както ръчно навиващи се, така и автоматични часовници. През годините диапазонът се разширява, за да включи по-сложни модели, които показват и работния ден, дата или дори втора часова зона. За тези допълнителни индикации Манфред Браслър разработи идеята за отворени дискове за дата и време, за да формира специален дизайн, който изцяло съответства на идеята на MeisterSinger, също защото ротацията на дисковете ни напомня за небесната механика, която е в основата на начина на измерване на времето.

С успеха на своите часовници сред клиентите, MeisterSinger също повиши нивото на техническа изтънченост в собствените си продукти. В Швейцария компанията прави перфектният механизъм за своите часовници. Ръчно навиващият се MSH01, който има невероятни резерви на мощност, благодарение на двойните му барабани в основната верига, е в състояние да направлява едната стрелка с голяма точност и гладкост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *