Безплатни съвети за оптимално ползване на пералнята

Мислите си, че знаете всичко за ползването на пералня? Дори да е така, следващите редове ще ви дадат добри съвети как да перете с идеята да пестите ресурс, да имате по-ниски сметки за вода и ток, и в крайна сметка отново чисти и незахабени дрехи.

 

Ползвайте студена вода за пране, вместо топла. Използването на топла вода вместо гореща може да намали потреблението на енергия на натоварване наполовина, а използването на студена вода ще спести още повече. Има детергенти за студена вода, които са много полезни за чистотата на изпраните дрехи.

 

Перете при почти пълен барабан! Пералнята трябва да се пълни възможно повече, защото когато перете с по-малко пране в нея, пак използвате същата енергия за потребление. Затова използвайте максимално капацитета на пералнята, която имате вкъщи.

 

Използвайте центрофугата в удължен цикъл! Това ще премахне възможно най-много влага преди сушене, ще намали времето за сушене и износването на дрехите от високата топлина на сушилнята.

 

Подбирайте дрехите за пране правилно! Това го знаят по-опитните домакини, но за всеки случай: сухи кърпи и по-тежки памучни дрехи се перат  отделно от дрехите с по-лека тежест. Спазвайте етикетите на самите дрехи. Някои дрехи просто не е добре да се смесват с други, защото резултатът може да е нов дизайнерски цвят измислен от пералнята.

 

Възползвайте се максимално от функциите на пералнята! Тя има програми за пране през нощта, за да ползвате нощната енергия. Има програми позволяващи планиране на прането в удобен час от деня за самото домакинство. Колкото повече разучите възможностите на пералнята, толкова повече ще се ползвате от всичките ѝ вградени функции. Те не са поставени там случайно, а именно, за да перете по-ефективно, икономично и с чудесни резултати за дрехите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *