Видове вани според дизайна

Ваната се завръща в обзавеждането за баня с небивал интерес. Може би тя е едно от онези средства, в което уединението и релаксацията след работния ден са гарантирани. Затова производителите днес предлагат все по-елегантни форми за баня, просто защото те допълват спа изживяването.

Какво ще кажете за овален цилиндричен дизайн, нетипично, но факт. Има такива вани, които поставени в банята заемат централно място. Около такава вана се оставя място, за да можете да влезете в нея или да излезе лесно, независимо от позицията. Такива вани са свободностоящи и се обслужват от висок подов смесител.

Вана с повдигнати краища; така наречената вана лодка има много специфичен и разпознаваем дизайн. Естествено най-разпространени са тези модели, които имат отлично изразена симетрия. Този вид дизайн има и своите вариации, при които единият край е по-удължен от другия, или пък и двата края са смъкнати по-ниски и полегати.

Сред ретро моделите, най-впечатляващи и разпознаваемо са свободностоящите вани, при които и предната, и задната част са на едно ниво. Страничните ръбове са масивно заоблени и комфортни за захващане с ръце. В наши дни е възможно те да бъдат боядисани във всякакъв цвят, от ярки до неутрални текстури, от необичайно розово и сьомга до тъмни наситени цветове, което означава, че можете безпроблемно да ги сложите във всяка цветова интериорна схема.

Ъгловите вани също печелят нови почитатели, защото предлагат различно оползотворяване на помещението. Тогава с една специална възглавничка на врата просто се облягате и наблюдавате цялата красота на банята си, такава каквато сте я направили.

Сред най-авангардните решения е баня вградена в пода, тогава просто вървите към ваната и вместо да правите повдигане на краката, за да влезете в нея, просто се потапяте като в малко езерце. Не знаем кой ще изработи в България такава вана, но със сигурност ще изглежда уникално като решение.

Това което засегнахме тук е само един малък процент от голямото разнообразие на пазара. Просто трябва да отворите интернет браузъра и да започнете да разглеждате решения на хората по света и да сравнявате какво предлага българския пазар.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *