Внимавайте за фалшиви ключари

Вероятно вече ви се е случвало да попаднете на измамни ключари.

Заключен извън колата или дома си, изваждате телефона си и пишете „ключар“ в Google. Веднага се появява списък с имена, най-обещаващите от които се появяват под платени реклами, в пространството, запазено за местните сервизни компании.

Може да се предположи, че алгоритъмът на търсачката моментално е пресякъл възможностите за измама и е представил тези, които са близо до вас, и които са си спечелили добри отзиви от клиенти. Някои обяви със сигурност ще отговарят на това описание. Но шансовете са, че вашите резултати включват ключари, които изобщо не са ключари.

Те са центрове за обаждания – често извън държавата, понякога в друга страна – които използват високотехнологична хитрост, за да подвеждат Google в представянето им като физически магазини във вашия квартал. Тези фирми, поддържат група от слабо обучени подизпълнители на повикване. След като данните ви бъдат препратени, обикновено чрез текст, един от тези подизпълнители скача в колата и се отправя към вашия автомобил или дом. Тогава започват неприятностите.

Целта на този генератор е да изтръгне максимално количество пари от всеки клиент. Типичният подход е телефонният представител да предложи приблизителна цена на услугата. На място, подизпълнителят изисква три или четири пъти по-голяма сума, като често твърди, че работата е по-специална от предполагаемото. Повечето потребители просто плащат, защото искат да влязат час по-скоро в домовете или колите си.

Когато е много късно и студено, а най-близкият ключар до дома ви не работи през нощта, започвате да ползвате търсачката на телефона си. Този човек се появява и казва, че трябва да пробие ключалката на вратата ви, което ще ви коства солено плащане заради късния час.

Не рискувайте и винаги имате в телефонния си указател телефоните поне на един сигурен денонощен ключар от вашия или съседния квартал, за да не изпадате в трудни ситуации и да се налага да сменяте цялата врата след намесата на подобен измамник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *