Отслабване

Да си поговорим за отслабването

Напълняването и затлъстяването са проблеми, които занимават всички хора по света. Да сте пълен означава, че сте поели повече калории, колкото организма ви може да изгори. Това се получава, когато не се храните правилно и нямате движение.

Ако телесната ви маса надхвърля 20 % от нормалното ви тегло тогава трябва сериозно да се замислите за отслабване и диети. Един бегъл преглед в интернет ви е достатъчен, за да изберете начина, който е подходящ за вас, но ние ви съветваме да се консултирате със специалисти диетолози, които да изработят вашата диета специално за вашите нужди. Всеки организъм е различен, някой са с по – бърз,някой с по – бавен метаболизъм и е добре това да се има предвид, когато се подлагате на отслабване чрез диети.

За да постигнете желаното отслабване и то да бъде трайно, към диетата трябва да се отнасяте сериозно и с голяма доза воля. Ако не смятате да я изпълнявате точно по – добре не се захващайте. Запомнете, че за да отслабнете е нужно освен спазването на специалния режим на хранене и да спортувате активно. Ако не се натоварвате активно, било чрез фитнес, танци, разходки или някакъв друг вид спорт просто няма да постигнете нужния ефект.

Краткотрайните и бързи диети няма да ви помогнат да свалите излишните си килограми. Вярно е, че ще стопите няколко килограма за кратко време, но в момента в който започнете да се храните нормално ще ги възвърнете и има опасност да качите и някой килограм отгоре.

Ако искате да постигнете дълготраен ефект трябва промените начина си на живот и да продължите да спазвате хранителен режим и след приключване на диетата.

Запомнете, че отслабването е бавен процес и за да постигнете трайно отслабване не трябва да очаквате то да се случи веднага и на секундата. Нужни са воля, желание, активно спортуване и голяма доза упоритост.

Ако спазвате тези съвсем прости съвети ще достигнете желаното от вас тегло постепенно и здравословно и ще го задържите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *