Неповторима атмосфера за стаята: Декорация с дървени шайби

Присъствието на дървесината в интериора на дома винаги е забележително и артистично

Една трудна задача за направа у дома, която изисква прецизност, висока доза старание и време. Резултатът обаче е зашеметяващ и изключително артистичен. Ако заложите на дървени шайби, подредени в хармонична композиция по стената, ще останете въодушевени от ефекта върху интериора.

Имате два варианта: да се обърнете към специалист, предлагащ дърводелски услуги, който има опит и в подреждането на детайлите, или да се впуснете в приключението да се справите сами.

Преценете силите и възможностите си, преди да гласувате на семейния съвет за втория избор. Спестяването на средства не винаги води до положителен развой на ситуацията, а често, когато разчитаме единствено на себе си, разходите се оказват дори по-големи.

Как да се подготвите

Ключовото тук е, че се нуждаете от доста сериозен брой дървесни шайби. Отново може да ги поръчате на майстори или да ги събирате саморъчно в гората, надявайки се да бъдат със съответната правилна форма. Важно условие е те да бъдат здрави и достатъчно сухи, за да не пренасят влага върху избраната стена. Приблизителната дебелина, която е подходяща в случая, е около 2-3 см.

Другите материали, които ще ви трябват са шкурка, силикон за монтиране, лепило и лак.

Наложително е почистването на влакна и излишни остатъци от дървото, което става с помощта на шкурката.

Допустимо е лакирането да бъде, както преди поставянето на елементите, така и след това. Въпрос на лична преценка.

Работната фаза

Идва ред на подредбата, която ще тества въображението ви на всички нива. Преди това си осигурете равна и гладка основа. Ако се справяте отлично с геометричните фигури, може да заложите проекта върху подобна идея. Някои предпочитат да бъде под формата на пано, а други се ориентират към цялостно покритие върху стената.

Използвайте лепилото и/или силикона, подреждайки шайбите последователно на зони. Старайте се между тях да остава минимално пространство, да бъдат плътно едни до други.

От индивидуалния ви подход зависи как ще съчетаете големината на шайбите, какви цветови нюанси ще смесите, както и каква ще бъде цялостната концепция. Когато приключите, оберете праховите частици с прахосмукачка.

Възможностите за изпълнение са неограничени, но е желателно да ги съобразите и с естеството, разположението и останалия фон в помещението.

Накрая ще получите неповторима атмосфера, която е не само нестандартна и впечатляваща, но и екологична. За любителите на природата това е огромен плюс, а и жилището ви ще се превърне в истинско произведение на изкуството.

Допълнителен бонус са някои практични качества на новопридобитата декорация:

  • Получавате съвършена изолация;
  • Предпазвате се от шумове и вибрации;
  • Лекота при почистване и поддържане на повърхността;
  • Безпроблемно комбиниране с различни цветове, бои и тапети на останалите стени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *