Защо смарт часовниците са толкова популярен порадък за Коледа

В навечерието на Коледа почти всеки от нас започва да мисли за подарък на най – близките си. Ако имате сред вашите близки някой, който е запален по здравословния начин на живот, стреми се да спортува редовно и се храни по всички правила, имаме идея какво може да му подарите – смарт часовник. Това дигитално малко устройство набира все по – голяма популярност, не по една или две причини. Той е не само полезен като всеки един нормален часовник, но и има в себе си безброй функционалности – брои крачки, калории, които сте изразходили, измерва пулса, сърдечната честота, а някои модели дори и кръвното. Смарт часовникът трябва да бъде свързан с телефона ви чрез приложение, което позволява там да имате достъп до детайлна информация за здравето ви.

Новите модели се усъвършенства постоянно и някои съвременни модели ви сигнализират, ако установят някакви отклонение. Бъдещето принадлежи на часовниците с изкуствен интелект, които дори ще изпращат сигнал до бърза помощ, ако се случи инцидент или „хване“ нещо много обезпокоително в здравословното ви състояние.

Наред с това смарт часовникът може да работи и като своеобразен телефон – на него може да виждате кой ви се обажда и да приемете разговора, ако свържете слушалки към него.

Друга функционалност е възможността да прочетете и да отговорите на съобщенията си. На пазара може да намерите модели, които позволяват гласово отговаряне на съобщения. Представете си колко удобно би било това, особено ако шофирате или сте някъде навън и нямате възможност да пишете.

Смарт гривната може да разполага и с GPS. Така, ако се налага да намерите определена улица или обект, няма нужда да ходите с нос, забит в телефона, а гривната ще ви навигира.

Ако сте любители на сутрешния фитнес или крос, разполагайки с хубав смарт часовник, няма нужда да носите телефона си, за да слушате музика. Просто трябва да изберете модел, който поддържа и тази функция.

Реално смарт часовник днес може да намерите във всеки един магазин за техника ( и не само). Ако търсите обаче място, на което са събрани много модели с различни функционалности, тогава посетете секцията за смарт часовници в Базар БГ. Оттук може да се сдобиете с какви ли не модели и аксесоари, в различни цветове и големина, на всякакво ценово ниво, за мъже, за жени, за деца дори или унисекс.

Купувайки за Коледа смарт часовник, няма как да не зарадвате свой близък. Защото той насърчава към здравословен живот, към повече движение, кара ни да се замислим и да се погрижим за здравето си. освен това той ни прави по-свободни, комуникацията ни със света става по – лесна и лека.

Едно от големите предимства на смарт часовника е дългият живот на батерията. Ако сред хората, които често забравят да си зареждат телефона, тази опция със сигурност ще ви хареса.

Както вече казахме, новостите и съвършенствата при смарт часовниците стават все по – големи и реално той може да се превърне в наш личен консултант, анализирайки информацията, която тялото и ежедневните ни навици му дават. Например, ако искате да разберете колко активни сте били през последната седмица, просто върнете диаграмата назад и ще получите информация за брой крачки, изгорени калории, изминати километри. Благодарение на Интернет има дори възможност да се свържете в мрежа от хора, които споделят страстта си към активния начин на живот и да участвате в своеобразно състезание за активен начин на живот. или пък може да разберете интересни статистики – колко по – активни или пасивни сте били спрямо средностатистическия потребител във вашия град или страна. А когато вашият смарт часовник не отчете дейност, може да ви напомни, че е време да се пораздвижите и да поспортувате.

Казано най – лесно – смарт часовникът е ваш личен гид за здравословен и активен живот, фитнес консултант, удобен телефон и верен приятел за лична информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *