Сватбена торта

Изкуството и стила в произведенията на сватбения фотограф

Изобразителното изкуство е единственият стил, който позиционира сватбената фотография като обект на изкуство. Той обръща специално внимание на естетиката на рамката, ефирността, композицията, работата с позирането, лаконизмът.

Определено не всеки кадър е резултат от късмет или натиснат бутон във времето, а добре коригирана рамка, която носи красота и хармония!

Това е нюх, умение на професионалния сватбен фотограф!

Ако разглеждате изобразителното изкуство като филмова фотография, тогава магията на самия филм се добавя към горните предимства. Сред тях са уникалният цвят и дълбочина на кадъра, които никой цифров фотоапарат не може да възпроизведе.

Обобщавайки горното, може да заключим някои от основните характеристики на изящния художествен стил, а именно:

Естетиката на рамката – тя може да е мека естествена светлина (снимките не са преекспонирани, не контрастират, а, напротив, много меки, акварел с меки пастелни нюанси);

Минимализъм и лаконичност (нищо излишно в рамка) – внимание към детайла в сватбената фотография. Тук е важно всичко: от пръстените, до панделките в букета на булката, работа с позиране. Постига се изобразителна художествена фотография, а тя ще даде резултат. Последният е обичайният за този тип, сватбената фотография. Свежда се до ефирност, присъща само на филмово цветно предаване!

И все пак, ключовият момент е визията и вдъхновението на фотографа!

Тук от значение е способността да създава естетически и емоционални кадри, да улавя светлината, да обръща внимание на детайлите!“.

В заключение може да добавим само, че изобразителното изкуство е близо до сватбената фотография, защото предполага:

– красива и естетична сутрин на булката;

– естествена светлина;

– разходка по залез (в златен час);

– оживена красива флористика;

– внимателен декор;

– детайли (кутии пръстени, свещи, панделки, печат);

– красива обстановка на маса и декор на банкета;

– красива разходка, където важен акцент се поставя, върху искрените чувства и любовта, между главните герои, как те се гледат, лекота на линиите и докосванията, вялост на погледите.

Разбира се, професионални сватбени фотографи, трябва да умеят и да гарантират никакъв стил. Това е така, защото най-важното е той да подхожда на вас и вашата сватба. Чисто и просто, добре е той да подхожда и да го опознаете по-добре във всеки детайл!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *