Интересни факти за обувките, за които не сте подозирали

Със сигурност, всички дами ще бъдат учудени от интересните факти за обувките, които носят през цялото време.

  1. Червената подметка на известните модели дамски обувки на Лобутин са вдъхновени от рисунка на Анди Уорхол.

През 1993 г. Лобутин искал да направи обувка, вдъхновена от рисунката „Цветя“ на Уорхол. Когато се появява прототипът на обувката, той е доволен от него, но все още не може да се отърси от усещането, че „рисунката все още е по-силна“. Огледал се и видял, че асистентката да си лакира ноктите в ярък червен цвят. Той сграбчил лака за нокти и оцветил черната подметка на обувката.

  1. Мъжете първи започват да носят токчета.

В края на 10-ти век мъжете, които яздели коне, се нуждаели от токчета на ботушите, за да се държат на стремената. Сигурно сте се чудили защо каубойските ботуши имат токчета? И тъй като притежаването на коне е знак за богатство, токчетата се превръщат в знак на аристокрация и високо социално положение, а не на пол.

  1. Тя определено е пристрастена към обувките.

Първата дама на Филипините от 1965 до 1986 г., Имелда Маркос се радва на луксозен живот. Когато семейството й избягало от острова, в Malacafian Palace е намерено, че има 15 палта от норки, 508 рокли, 1000 чанти и 1056 чифта обувки.

  1. Американските жени притежават средно 19 чифта обувки.

Анкета, направена сред 1057 жени от Националния изследователски център за потребителите установил, че американските жени имат средно 19 чифта обувки, въпреки че те носят само четири чифта евтини дамски обувки редовно. Само 15% американки разполагат с повече от 30 чифта обувки.

  1. Най-скъпите обувки, продадени за 660 000 долара.

Червените лачени обувки на Дороти от „Магьосникът на Оз“, разбира се, са най-скъпи. Оригиналните обувки са продадени на търг през 2000 г.

  1. Джими Чоо прави първия си чифт обувки на 11-годишна възраст.
  2. Скъпоценната колекция от обувки на Кари Брадшоу се оценява на повече от 40 000 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *