Интериорни тайни на малката къща в Драгалевци

Липсват ви няколко квадратни метра? Предлагаме ви някои интериорни тайни на малката къща в Драгалевци.

От Unique Estates и тук, може да почерпите и за малка спалня.

Всички мечтаем за големи и просторни жилища, но суровата реалност ни напомня, че понякога трябва да сме малко по-скромни. Това обаче не обричате да живеете в хаос и компресирано пространство, то научете се как да създавате светли и свободни жилищни пространства.

Забравете за традиционните принципи

Нека, като правило, леглото да заеме позицията на централния елемент в спалнята. Понякога е по-добре да се допускат отклонения от правилата и да се върви по пътя на по-практичните решения. В малките спални е по-добре да се откажете от общоприетите правила за поставяне на леглото в центъра на далечната стена и да го преместите възможно най-близо до ъгъла. С тази подредба ще бъде по-трудно за едно домакинство да се качи в леглото (това е моментът, в който може да бъдете щастливи, ако живеете сами), но по този начин може да спечелите място за други мебели. Така, например нощното шкафче до стената може да бъде заменено със стенен рафт, на който да поставите нощна лампа и будилник.

Когато купувате легло, бъдете по-скромни и изберете модел с размери не повече от 160 × 200 см и обърнете внимание на повдигащите се легла или модели с чекмедже за спално бельо. Може да използвате за съхранение на одеяла, възглавници и други предмети като сезонни дрехи, ако пространството позволява.

Допълнете зоната на леглото с два малки меки килима, като ги поставите по свободните ръбове на леглото. Така човек, който спи до стената, събуждайки се, няма да постави краката си на студения под и ще може да сложи пантофите си до килима.

По-малко е по-добре

Ако стаята в къща в Драгалевци е малка, трябва да отделите място в нея само за най-важното. Кажете сбогом на всички ненужни неща, особено тези пропилени дреболии, правейки място за останалите цели. За да не създавате тесни и претрупани стаи в малката стая, трябва да се опитате да използвате площта на пода възможно най-малко. Това се отнася, както за поставяне на мебели, така и за съхранение на вещи. Ако в стаята има вграден гардероб, изхвърлете скрина и сложете всички неща на рафтовете на килера. Ако не могат да поберат цялото спално бельо и дребните неща, поставете скрина в най-широката част на шкафа. По този начин ще спестите ценна площ на стаята и няма да я затрупвате с ненужни мебели. И за да запазите атмосферата в стаята възможно най-свободна, опитайте се да не държите нищо на пода в ежедневието. Ако е необходимо, в ъгъла на стаята може да поставите стол за съхранение на домашни дрехи, халат или топло одеяло. Изключение от това правило са стайните растения в масивни саксии. Те трябва да се държат на пода. В този случай ще се превърнат в акцент в интериора, тъй като сега е популярно „да пускате природата в къщата“. Малките растения и отрязани цветя ще изглеждат добре на перваза на прозореца, заедно с поредицата от вашата любима книга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *