Какви влагоуловители можете да намерите на пазара

Изключително важно е нашия дом да се запази сух, за да предлага отлични условия за здравословен живот н стопаните си. Влагата е важен аспект, който трябва да вземете предвид, когато става дума за запазване на състоянието на хранителните продукти, състоянието на повърхностите и дори състоянието на дрехите ви. Превръщането на излишната влага в мухъл би могло да бъде избегнато. Що се отнася до дишането на чист въздух, поддържането на контрол върху излишната влага е важен фактор. Винаги дръжте влажните зони на къщата като кухнята, банята и мазето си в по-ниски нива на влага.

Най-удачно в този случай е използването на влагоуловители за контрол на нивата на влагата във вашите помещения.

В магазинната мрежа се продават различни видове влагоуловители. Тяхната основна функция е да поддържат влагата в нормални нива.

Видове влагоуловители

Има три често използвани типа влагоуловители, използвани днес. Всеки от тях се отличава с уникални свойства, които могат да се използват за различни абсорбционни цели.

  1. Силициев гел

Този влагоуловител е направен от натриев силикат. Това е твърдата форма на силициев диоксид, получена в  гранулирана форма. Силикагелът има силен и атрактивен ефект върху водните молекули. Силикагелът е отровно вещество и не трябва да се поглъща. На опаковката винаги има предупреждение за това. Силикагелът има силно абсорбиращо естество, когато се поставя в стайна температура. Той може да абсорбира водата, когато е изложена на температура, равна на или по-висока от 40 градуса по Целзий. Тъй като силикагелът е по-скъп, той обикновено не се използва в големи площи като мазета или кухни.

  1. Глинени влагоуловители

Глинените влагоуловители са евтината алтернатива на абсорбирането на влага във вашето пространство. Не се препоръчва за силно влажни зони, тъй като свойството му на абсорбция е много ниско. Въглища, дървени въглища и груб чакъл са алтернативи на глинените абсорбери.

  1. Калциев хлорид

Това е смес от калций и хлор. Той е може би най-добрият абсорбатор на влага. Той притежава много високо абсорбиращо свойство, което го прави удачен за изисквания на помещения с висока влажност. За влажни зони като вашите мазета, кухни, шкафове и други помещения, калциевият хлорид осигурява ефективно абсорбиране на влага. Електрически вентилатор може да се използва, за да направи ефекта на обезводняване на съединението много по-бърз и широко разпространен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *