Как да свирите музика онлайн

Социалното дистанциране, наложено от глобалното избухване на COVID-19, предизвика хаос с много индустрии, като музиката и сценичните изкуства бяха много силно засегнати. Пандемичната обстановка затвори сценични изпълнения по целия свят, но музикантите отговориха с редица онлайн изпълнения и то групови. Те се възползваха от масовите средства за комуникация, редицата добри приложения и разбира се своя талант.

 

Днес е много трудно за музиканти свирещи в групи и оркестри да свирят заедно, трудно е за учениците, които се учат да свирят на музикални инструменти, трудно е на преподавателите и докато трае този период, най-добрият начин е да се правят уроците онлайн и всеки да свири сам вкъщи. Когато обаче искате да свирите онлайн с приятели или други музиканти, няма да са достатъчни само талант и отлични музикални инструменти, трябва ви много добра интернет връзка и приложения, които масово се използват за видео връзка. Видеото обаче не е достатъчно, трябва да се търси и добрия звук.

 

Можете да потърсите онлайн в момента, за да разберете кои програми се ползват най-често от музикантите да свирят онлайн заедно. Вижте дали имате подходящото озвучаване в дома си, така че да предадете звука към компютъра. Трябва ви добра звукова карта, качествен вокален или инструментален микрофон, в зависимост от ролята ви в групата; може да ви потрябват качествени слушалки.

 

Един вид разговорът не е за музикални инструменти, а за музикални аксесоари. Това обаче не трябва да ви спира. Можете да намерите десетки примери в нета как да направите онлайн свиренето максимално ефективно, а оттам да получите търсения естетически ефект. Към този момент трябва да приемете факта, че няма да можете да свирите в група още известно време или поне не по начина, по който сте свикнали. Затова хващайте китарата, седнете зад пианото или барабаните, вземете тромпета и където и да сте, просто започнете да се упражнявате. След време ще имате възможност да се проявите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *