Как да тествате парфюм – техника и съвети

В магазин за парфюми сте харесали интересен парфюм. Или сте прочели увлекателно описание на атрактивен парфюм. А може би сте парфюмен  маниак. Но в един момент ще се окаже, че този парфюм няма да ви подхожда или ще се отвори по грешен начин, или няма да се комбинира с вашата визия и т.н. А купуването на цяла бутилка парфюм, без да сте го пробвали, не е евтино удоволствие.

Решението е да купите парфюмни тестери. Що се отнася до разходите, те са много по-евтини от цяла бутилка, а обемът ще ви позволи да оцените напълно неговата гама, издръжливост и въздействие.

Основното нещо е да разнасяте парфюма правилно.

Какво означава „разнасяне на парфюма“?

Разнасянето на оригинален парфюм е набор от действия, насочени към получаване на цялостна, обективно-субективна оценка на ароматния състав.

Как правилно да пробвате парфюм

  1. Един парфюм дневно. Не се опитвайте да пробвате всички тестери едновременно. Парфюмните аромати ще се смесват, разкриват по различно време и ще дадат грешна представа. Търпението е ключово тук.
  2. Нанасяйте само върху кожата. За първото запознанство също е подходяща и хартиена лентичка. Ако парфюмът мирише добре на нея, преминете към нанасянето му върху кожата си. В зависимост от типа кожа (топла – студена), парфюмът ще се отвори по различни начини. Нанесете аромата на китката – поради близостта на кръвоносните съдове парфюмът ще се отвори по-добре.
  3. Не слагайте много парфюми наведнъж. Ако парфюмът е със спрей, е достатъчен едно пръскане. Ако тестерът е със специална пръчка, достатъчно е да я прекарате веднъж върху китката. По-добре не прекалявайте.
  4. Първи кожен тест. Усетете парфюма веднага след нанасяне. Почувствайте върховите нотки на аромата. Преценете дали ги харесвате или не. Те изчезват бързо. Времето им на живот е 5-30 минути.
  5. Втора проба. След като изминат 15-30 минути, помиришете отново зоната на приложение. По това време „сърдечните нотки“ влизат в битка. Те ще формират аромата и въздействието за 2-6 часа.
  6. Трета проба. След 2-6 часа преоценете аромата на парфюма върху кожата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *