Червена кухня

Кухни по поръчка в стил арт нуво

Кухните в стил Ар нуво станаха популярни с уникалния си външен вид, удобство и комфорт. Те са характерни с плавни асиметрични линии, овални ниши и вдлъбнати шкафове. Модерните кухни по поръчка визуално разширяват пространството и не само.

Въпреки, че стилът „Модерно“ се появи преди повече от 100 години, той все още е много актуален. Това е така, както в архитектурата, така и в интериора.

Основни характеристики в модерната кухня стил арт нуво:

функционалността – тя е на първо място;

плоски панелни врати и чекмеджета;

шкафове без рамки;

плавни извивки, съчетани с геометрични форми;

различни комбинации от неутрални цветови нюанси;

липсват декоративни шарки и елементи;

практически не се използва текстил;

използват се съвременни джаджи, оборудване и технологии;

поставя се акцент, върху хоризонталните линии.

Къде се използва кухнята стил арт нуво

За кухни в малка стая дизайнът в стил Ар Нуво ще е най-оптималното и правилно решение. Благодарение на използването на лъскави повърхности, вдлъбнати шкафове и овални ниши е възможно да се постигне ефектът за увеличаване на свободното пространство.

Също така в средни до големи кухни, този стил позволява отлична функционалност и удобство. Той използва съвременни технологии, съчетани с елегантни мебели.

Какви материали се използват за кухни по поръчка например

За създаване на лъскави и гладки повърхности се използват лакове, филмирани покрития, акрили, емайли.

Като материали за мебели се ползват пластмаса и естествено дърво, лъскави метали и стъкло.

За подови настилки се прилагат саморазливни подове, ламинат, керамични плочки и линолеум.

Цветни решения

В кухни по поръчка стил Арт нуво се използват спокойните, меки нюанси и цветове. Предпочитание се дава на светлокафяв до сиво-опушен вид. За комбинация на тези тонове се използват елементи с живи цветове от червени до жълти и зелени. Също така, за да е още по-модерна една кухня може да се добавят снежнобели цветове. Последните винаги изглеждат страхотно.

Осветление

Приглушеното осветление се използва, в случаите, когато се цели създаване на уютна атмосфера. Тук основното е осветлението да е много ярко. В този случай се използва комбинация от полилеи с прожектори или LED осветление.

Къде да поръчате

Изборът на фирма за поръчка на кухни трябва да е насочен към онези, които предлагат проектиране, производство и монтаж. Цените на производителите, индивидуалният подход и високата изработка са достатъчно добър показател, за да направите верния избор и така да получите кухнята, за която сте мечтали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *