Хранителни добавки

Малко повече за хранителните добавки

Днес вече никой не се съмнява в ползата, която идва от хранителни добавки ако те са добавяни към диета за намаляване на теглото или за поддържане на оптималното тегло.
Ако прочетете внимателно тази статия и се вслушате в съветите от нея, ще се убедите, че с помощта на хранителни добавки ще имате възможност да постигнете сериозни резултати с вашата диета.

Всички хора които имат наднормено тегло , могат да отслабват в допустимите граници на физиологията им, здрав разум и генетика.
В някои публикации експертите цитират много контраиндикации на драстичното отслабване – патологични състояния от рода на депресии, инфекции, сериозни проблеми, свързани с хранителното поведение (булимия, анорексия). Отклонения се забелязват у кърмещи или бременни жени, възрастните хора и най-вече тези, които желаят да отслабнат не е в разумни граници и без предпазни мерки по отношение на здравето.

Възможно е да звучи парадоксално, но „чудо” диетите наистина съществуват! Според проучванията 85 % от диетите – действат през първите два месеца независимо от техният метод. Ефективността им, обаче подвежда и не отговаря както на здравето, така и добрата форма. Същите проучвания показват, че 90-95 % от тези хора, които се подлагат на диета, възвръщат тяхното първоначално тегло през първите две години и качват още по 3 кг.
Тогава каква стратегия е правилна, за да помогнете на тялото ви да намали теглото, и да не го подлагате на опасност за здравето и най-вече – без да възвърнете своето предишно тегло след диетата. Отговорът не изглежда труден, а рецептата е проста: хранете се подходящо – балансирано и разнообразно, бъдете физически активни. Към това задължително ще се добави сериозният принос на хранителни добавки. Само така е възможно едновременно и се отслабва, и да се задържа добрата форма
Не се препоръчват „чудо” диетите с анархични ограничения. Правилно да отслабнете означава преди всичко постепенно намаляване на наднорменото тегло, като по същото време се начинът на хранене се замени с друг по-балансиран и разумен режим за хранене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *