Мога ли да получа зъбни импланти, ако имам заболяване на венците?

Искате зъбни импланти да заместват липсващите ви зъби, но не сте сигурни дали наистина сте подходящ за тази процедура. Един от критериите за поставяне на един или повече дентални импланти София в устата ви е липсата на заболяване на венците. Има четири нива на заболяване на венците и ако сте диагностицирани с някое от тях, ще трябва да се подложите на лечение преди да бъдете одобрени за процедурата.

Зъбните импланти са популярни, тъй като много наподобяват естествените зъби. Имплант се поставя по хирургически начин в костта на челюстта, което му позволява да функционира като естествен корен на зъба. Имплантът е проектиран индивидуално за всеки пациент, което му позволява да се слее с останалите зъби. Имплантите позволяват по-лесна грижа за устната кухина, по-лесно говорене, по-лесно хранене и цялостен комфорт, поради което са популярна опция за смяна на зъбите.

Заболяването на венците се причинява от застоялата по зъбите плака. Когато се остави да се натрупа плака, тя започва да влияе негативно на венците и зъбите и дори челюстната кост. Ако не се открие в началните етапи, заболяването на венците ще прогресира. В крайна сметка това ще доведе до развитие на джобове между венците и зъбите, които ще започнат да се пълнят с бактерии. Тази бактерия е не само вредна за устата, но може да бъде вредна и за цялото тяло.

Ако има заболяване на венците, пациентите първо ще трябва да лекуват заболяването, преди да се пристъпи към поставянето на импланти в устата. Процесът на поставяне изисква вкарването на хирургически имплант директно в челюстната кост на пациента. Това позволява на импланта да изглежда точно като естествен зъб, а пациентите искат точно това. Но ако е налице заболяване на венците, шансовете за успешно поставяне на импланти намалява значително.

Когато е налице заболяване на венците, се стига до различни нива на рецесия на венците, както и до различни степени на загуба на костна маса. Пациентите, които в момента изпитват тези проблеми, са много по-малко подходящи за поставяне на имплант, тъй като имплантатът просто няма да бъде приет от болните венци и неадекватното количество челюстна кост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *