Не забравяйте за пробиотика

При нарушена работа на стомашно-чревния тракт е наложително ползването на пробиотик. При здрав организъм нормалната микрофлора на червата се поддържа от естествените пробиотици, които се съдържат в млечните продукти и киселото зеле. Простудни заболявания, различни инфекции, дисбактериоза, употреба на антибиотици и още редица фактори нарушават естествената нормална микрофлора на червата, а това нарушава обменните процеси. Приемът на пробиотик регулира микрофлората и съдейства за бързо оздравяване.

С този био препарат се вкарват в червата живи полезни бактерии, които потискат развитието на патогенните микроорганизми и подпомагат развитието на полезните. За да се създадат условия за развитие и размножаване на полезните бактерии към био препарата с живи бактерии се добавя пребиотик, които променяt средата в кисела и така се създават нужните за развитието на полезните микроорганизми условия.

Пробиотикът е хранителна добавка и не може да замества лекарствата за лечение на определен проблем. Той съдейства за бързо оздравяване като се възстановяват обменните процеси и организмът изхвърля всички токсини. Приема на здравословна храна, правилно организираната работа и почивка са най-важни за силен имунитет. Само нарушения имунитет може да позволи на патогенните микроорганизми да навлязат в стомашно-чревния тракт и да нарушат работата му.

Антибиотиците наред с патогенните бактерии унищожават и полезни, което налага задължителна употреба на био препарат, за да могат живите бактерии да помогнат на полезните да се възстановят и да се нормализират обменните процеси. При правилно избран пробиотик може да се помогне нa страдащите от сенна хрема. Био препарата показва своите положителни резултати само когато е подходящ за конкретния случай. В етикета на всеки пробиотик е отразен точния състав на щамовете в съответната комбинация. Лекуващият лекар определя вида на подходящия био препарат, дозата и продължителността на приема.

Отговорни сте за правилното съхраняване на био препаратите. Трябва много внимателно да се чете листовката, която е към препарата и да се спазват всички изисквания. Не трябва да се забравя, че био препарата е с живи микроорганизми, които при нааличие на повишена влажност на въздуха могат да се активират. Ако това се допусне, то препарата е негоден за употреба. Не трябва самоволно да се ползват био препарати, макар че са хранителни добавки. Необходима е консултация с лекар, който да назначи подходящия препарат и дозата му за прием.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *