Никога не оставяйте тези неща в мазето

Нормално е всеки човек да иска да има собствено жилище. Разбира се, цените са доста внушителни. Всичко зависи къде и какво е жилището. Логично е в големите градове цените на апартаментите да са много по-високи от къщите в малките населени места. Каквото и да изберете все ще ви трябва помощ за парите.

След като вече сте си набелязали няколко жилища за разглеждане, задействайте процедурата за кандидатстване за ипотечен кредит в банката. Там всичко става много по бавно и е добре да се започне по-навреме. Твърде възможно е да бъде отхвърлено искането ви. Имате и друга възможност – ипотечен бърз кредит от CITYCASH.

Кандидатстването и одобрението за него става максимални бързо и лесно. До 24 след като сте изпълнили изискванията на компанията ще получите отговор.

Щом вече имате сумата, можете да започнете с подготовката за преместването си. При подреждането на новия си дом е добре да не допускате някои по-специални ваши вещи да попаднат в мазето.

Всички използваме мазето за съхранение на зимнина или стари вещи, които не са за изхвърляне, но не е нужно да заемат място в шкафовете. Все пак, влагата и тъмнината могат да повредят някои от тях. Затова не оставяйте тези неща там.

Снимки

Любимите ви семейни фотоалбуми няма да просъществуват дълго на този свят, ако ги държите в мазето. Вашите снимки няма да преживеят влажна среда и с течение на времето дори сухотата ще ги направи чупливи. Много по-добре е да ги прехвърлите във формати, удобен за съхранение в облак, така че да имате лесен достъп до тях и да са лесни за споделяне.

Документи

Нотариалният акт за вашата къща, документите на колата ви и данъчната ви декларация трябва да се съхраняват някъде на сигурно място, но мазето ви не е подходящо. Документите не трябва да се съхраняват нито в таванското помещение, нито в мазето. Вместо това, пазете ги в домашен офис или бюро.

Семейни спомени

Ако имате семейни спомени, които се надявате да предадете на следващи поколения, не е добре да ги съхранявате в мазето. Достатъчно е една тръба да се спука или необичайната метеорологична активност да доведе до неочаквано наводняване. Ако някога сте ставали свидетели на последиците от наводнено мазе, знаете, че водата и мухълът не щадят нищо.

Завивки и спално бельо

Влажната среда на мазето е предпоставка за образуване на мухъл и плесен, което означава, че не е удачно да съхранявате завивките и спалното бельо там, освен ако не са добре запечатани. В края на краищата вероятно не искате да притискате лицето и тялото си към нещо, което е нападнато от потенциално вредни спори на плесени, които могат да причинят всичко – от главоболие до дихателен дистрес.

Играчки

Любимите играчки на вашите деца или внуци нямат работа в мазето ви. Първо, съществува постоянният риск от поява на мухъл и плесен. Второ, съхранението в мазе означава, че рискувате да ги залеете с вода, ако се спукат тръби. Трето, бруталната студена и интензивна топлина, която може да се получи в едно мазе, също може да доведе до спукване на батериите вътре в електронните играчки. И последно, две думи: вредни последствия от мишки, плъхове и насекоми.

Колелото

Поставянето на вашия велосипед в мазето може да го запази, но може да го направи и неизползваем, когато имате нужда от него. Температурните колебания във вашето мазе могат да причинят спадане на гумите, затова е най-добре да го съхранявате на място, в което температурата е постоянна, когато е възможно.

Храна за домашни любимци

Ако съхранявате храната за домашни любимци в мазето си, каните любезно вредители да се настанят там. Пликовете с кучешка или котешка храна могат лесно да се отворят от мишки, а влажността в мазето ви може дори да съкрати срока на годност на храната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *