Оптимизация на сайт

Кога може да видите положителните резултати след оптимизацията на сайта?

Когато прецените, че имате нужда от оптимизиране на вашия сайт, за да го промотирате в интернет пространството и ма да повишите неговата посещаемост и гледаемост, а от там и увеличаване на продажбите и приходите, то трябва да имате предвид кога и приблизително след какъв интервал от време може да очаквате първоначалните резултати. Разбира се това е едно предположение, тъй като тук не може да се борави с точни цифри, но взимайки предвид факторите и техният анализ може да се даде ориентировъчно предположение за развитието на сайта след стартиране на неговата оптимизация.

Челно място при факторите, от които зависи оптимизацията и времето за проява на резултатите от нея, това нишата, в която се намира уеб сайта. Ако нишата е изключително конкурентна, е много трудно да се определи след колко време ще има резултат, тъй като сайтовете от началната страница влагат сериозни средства за оптимизация и непрекъсната поддръжка. Но пък по-голямата конкуренция води и до по-големи печалби. Ако искате бързи резултати, трябва много внимателно да подберете нишата. Ако пък вече фирмата ви е специализирана в дадено производство, може да се ориентирате към някоя под-ниша, където ще има и по-голям смисъл да оптимизирате вашия сайт, защото по-бързо ще имате положителни резултати и съответно печалба в по-кратки срокове. Но това пък не означава, че печалбите са по-големи, тъй като конкуренцията е по-малка, защото хората не търсят по определени дълги думи, а по по-кратки и ясни. Но пък от друга страна нишата е доста специфично таргетирана и при едно добро проучване, може да намерите доста добре конвертиращи се ключови думи или изрази. Трябва да сте наясно, че всъщност ключовите думи и изрази, и тяхната релевантност са основният фактор, който движи сайта на по-предна позиция. Дори и най-малката неточност или промяна в смисъла води до намаляване на процента на хората, които да направят поръчка, тъй като това, което всъщност търсят, реално не се намира в сайта. Като например някакви допълнителни екстри към продукта, който предлагате, които увеличават базовата му цена. Трябва да се съобразите с това, че много хора могат да се откажат от покупката, тъй като разполагат с определен бюджет, в чиито граници могат да направят покупката. Така хората очакват да попаднат на определена цена, която могат да си позволят. Допълнителното оскъпяване може да откаже много хора, освен, ако офертата ви не е изключително качествена и така добре оформена, че да грабне вниманието на потребителите. В крайна сметка освен по-високия трафик, вие трябва да реализирате и печалби, защото иначе вложените пари в оптимизацията на сайта ще са почти безсмислени.

След като изберете ниша, вторият важен фактор е бюджетът. Трябва да имате достатъчно инвестиции, които да успеете да разпределите правилно във времето, и тогава със сигурност ще имате успех в класирането на предни позиции според определени ключови думи, и да започнете да печелите от това. Планирането е много важен процес чрез който се предотвратяват много излишни инвестиции.

Повече информация: SEO услуги от Талов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *