Протектор за матрак – защо е нужен?

Повечето хора подценяват правилната поддръжка на вече закупения матрак и смятат, че изборът и покупката са най-важни. Истината обаче е, че правилната грижа за матрака е важна за комфорта и здравословната среда за сън в дългосрочен план. Правилно поддържаният матрак има дълъг експлоатационен срок и предлага наистина антибактериална среда, което всъщност е и най-важното, ако желаете да се будите свежи и изпълнени с енергия.

Какво е протектор за матрак?

Аксесоарът, който е задължителен, в случай, че желаете да се погрижите добре за матрака си, е протектор за матрак. На пръв поглед тънката стелка, всъщност е продукт, който ще запази дамаската на матрака в безупречен външен вид дълго време.  Най-общо казано, протекторът представлява стелка от – полиестер или памук, която се поставя върху матрака посредством ластици или подобно на ластичните чаршафи с ластик по цялата дължина. Този аксесоар е наистина удобен за поставяне и сваляне, и може да се изпира винаги при нужда на ниски градуси и в домашни условия. Важно е да знаете, че размерът на протектора трябва да е същият като този на матрака, за който го купувате. Основно протекторите за матраци са два вида. Обикновеният протектор за матрак предпазва единствено дамаската от зацапване и захабяване. Непромокаемият протектор за матрак се грижи освен за дамаската и за самия матрак, защото предпазва и от течности. Това е и препоръчителният вариант ако имате деца, домашни любимци или се грижите за възрастен роднина или болен човек.

Други случаи, в които е просто задължително да използвате протектор за матрак е, ако сте собственик на хотели, къщи за гости или жилища под наем. Предвид това, че този вид помещения се използват от различни хора е добре да се подсигурите с този аксесоар, за да избегнете честата смяна на матраци и да се наложи да похарчите много повече пари.

Въпреки че тези аксесоари се предлагат на изключително ниски цени, покупката си заслужава, защото дава спокойствие, че спите в суха и чиста среда. Протекторите за матраци стават все по-популярни сред потребителите и това ги превръща в едни от най-търсените аксесоари в мебелните магазини и в онлайн магазините за матраци. Онлайн магазин за мебели и матраци intershop.bg предлага протектори за матраци на водещи производители – ТЕД, НАНИ, Парадайс, луксозните варианти на iSleep и Mollyflex. Онлайн покупката ви дава възможност да поръчате в удобно за вас време до предпочитан адрес, и то с безплатна доставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *