Професионален сватбен фотограф

Значението на професионалния сватбен фотограф не може да бъде надценено, защото сватбеният ден трябва да е перфектен и съответно снимките трябва да бъдат и най-добрите, най-качествените и най-красивите.

Не е лесно да изберете фотограф в София, много от тях са закупили фотоапарат едва вчера – утре вече предлагат услугите на сватбен фотограф.

Така в каталозите на сватбени фотографи само в София вече има стотици от тях. Благодарение на майсторски класове и семинари, техните портфолио са изпълнени с много прилични снимки и ние не осъзнаваме, че тези инсценирани снимки са били напълно планирани от други, така че резултатът в реални условия може да бъде много далеч от тях.

Да, затова във всички статии с препоръки за избор на сватбен фотограф ни съветваме да разглеждаме не само портфолиото, но и за това как изглеждат сватбите. Всички пишат, че снимат любов и малко хора разбират, че сватбата не е само любовна история, тя е празник и трябва да я заснемете съответно!

И тогава се оказва, че с цялото богатство на избора, трябва да изберете „прасе в мушка“, защото обикновено портфолио от сватбен фотограф се състои от инсценирани романтични кадри, но какво ще се случи на банкета?

Готови ли сте да поверите заснемането на най-важния ден от живота си на начинаещ, който не е готов за такава стрелба нито технически, нито морално?

 

Работата на сватбен фотограф изисква разнообразен опит, добро техническо оборудване, физическа издръжливост, способност за планиране и предвиждане на събитията. Всичко това идва с опит. И така, нека решим дали искате да спестите пари и да станете част от чуждия опит или вашият избор е професионалист с всички необходими качества?

Чувствайте се свободни да попитате случайни хора в социалните мрежи за любимата ви работа от сватбата им. Ако фотографът е добър, те ще ви посъветват; ако на фотографа не му хареса, ще ви разкажат за него точно там, такива са хората. Когато сте идентифицирали няколко подходящи възможности за себе си, обадете се на всички и уговорете срещи, за да общувате лично, обсъдете подробности за снимане, разберете как работи този професионалист и каква времева рамка е необходима за обработка, отпечатване на снимки и изготвяне на слайдшоу.

За добър сватбен фотограф времето за доставка на поръчката ще бъде от месец до шест месеца. Ако е по-малко от месец, това означава, че той има малко поръчки, което води до идеята, че фотографът не е в търсенето.

И веднага възниква въпросът защо. Повече от шест месеца е лошо защото е невъзможно да се чака толкова дълго, особено ако резултатът не е впечатляващ. И може би последната точка, на която си струва да се обърне внимание, е цената на час.

Добрият сватбен фотограф няма да е много евтин, но цената / качеството не винаги са сравними. Познавам куп посредствени фотографи, които снимат в автоматичен или полуавтоматичен режим, след което снимките се получават, меко казано, непрофесионално.

 

Няма да обещаваме повече или по-евтино, даваме точно броя снимки, които наистина са необходими, за да разкажем историята, без да притесняваме зрителя с гледане, плюс отделен набор от рамки за семейството и гостите. Избирайки нас, вие избирате опит, качество и надеждност!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *