Профилактика и отпушване на канали

За да нямате проблеми с каналите във вас или в офиса, тоест за да не се запушват, и за да не прибягвате често до процедурата по отпушване на канали, специалистите съветват да внимавате за следните няколко неща. Не изхвърляйте и внимавайте да не попадат боклуци в тоалетните и в мивките, тъй като от тях запушването на каналите е гарантирано.

Под боклуци се има предвид всякакви остатъци от храна, от косми, от сапуни, от мазнини, и особено утайка от кафе, както и множество други отпадъци, като части от детски играчки или пластмаси, мокри кърпички, дамски превръзки и др. Редовно, поне веднъж на месец или два използвайте някои от препаратите, които се предлагат на пазара, за профилактика на каналите. Най-добри са тези, които се разтварят във вряла вода.

Ако спазвате тези неща, и все пак се запуши някой канал, то веднага потърсете професионалист, а не предприемайте нищо вие самите, защото освен нерви, ще изхабите и време, а резултат няма да имате, тъй като отпушването на канали е специфично, разбираемо само от ВиК професионалисти. Под отпушване на канали се разбира отпушването на запушен канал, запушен водопровод, тоалетна, на баня, на кухня, на сифон, на мивка, на вана, на душ и на душ-кабина, както и отпушване на канали, които са външни и са особено дълбоки до над 50 метра и на шахти.

Професионалистите разполагат със специални уреди и машини, благодарение на които лесно и бързо се справят с проблема, който за ваше нещастие е възникнал. Най-модерната им машина е специална камера за видео диагностика, благодарение на която и вие самите можете да разберете къде и какъв е проблемът и аварията.

Освен отпушване на канали, специалистите ще извършат и тяхното почистване и прочистване, с което е гарантирано получаването на дълготраен резултат. Въз основа на аварията се избират и съответните начини на почистване и освобождаване на канали и специфичните за тях инструменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *