Разходките с вашето куче са изключително полезни за вас

Кучетата се нуждаят от редовни разходки, за да живеят дълго и здравословно. Но те не са единствените, които се възползват от редовните разходки.

Ежедневните разходки не са просто чудесен начин да трениратее кучето си. Можете да се възползвате от тях и вие!

Преди да прекрачите прага, ще трябва да проверите дали разполагате с всички нужни консумативи. Винаги носете найлонови торбички със себе си, за да почистите след кучето си.

Носете нашийник винаги, както и намордник, ако е по-агредивно.  Единственото нещо, от което вие ще се нуждаете, е чифт удобни обувки за ходене и идея за маршрута на разходката.

  1. Подобряване на физическата форма

Не е тайна, че ако тренирате редовно, ще станете по-здрави. Разходката с куче почти елиминира това предизвикателство – те ще бъдат вашият партньор за обучение и треньор – всичко в едно. След като започнат да свикват, те ще бъдат толкова нетърпеливи да излязат навън, че няма да ви позволят да пропуснете и ден. Те ще са и вашето прикритие, когато отскачате го „Ключето“ за някой от уникалните бургери Варна, които предлагат там.

Разходките са идеална дейност с леко въздействие, която можете да правите навсякъде. С течение на времето ще помогне за укрепване на мускулите, костите и ставите. Може дори да забележите, че нормалният ви маршрут става все по-лесен и да решите да стоите по-дълго навън или да вървите повече километри.

  1. По-добро психично здраве

Има психологическа причина, поради която толкова много кучета стават домашни любимцина хора с проблеми в психичното здраве. Разхождането на куче може да подобри настроението и да намали симптомите на депресия и тревожност, а изследванията показват, че прекарването на известно време с куче може да намали производството на хормона на стреса кортизол.

За хората, които се борят с депресията , притежанието на куче може да промени нещата. Може да е трудно да се мотивирате да излезете от дома, ако го правите сами.

Но няма по-добър мотиватор от кучето ви, което ви гледа с големите си очи и ви моли да отидете на разходка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *