Какво представлява ремонтът по смяна на щрангове

Много домакинства изтръпват при мисълта, че е дошло времето за смяна на щрангове. Те не знаят какво включва този ремонт и какви средства трябва да отделят. Ето защо, ще обясним каква е процедурата при подмяна на хоризонталните и вертикални щрангове, така че да внесем повече спокойствие във вашия дом, и да ви подготвим за тази важна инвестиция.

Смяната на щрангове, хоризонтални и вертикални, включва демонтаж на старите тръби за студената и топлата вода, както и за циркулацията. За повече здравина се монтират т.нар. полипропиленови тръби, вместо досегашните поцинковани тръби, които подлежат на натрупване на отлагания, корозия, амортизация и други неприятни за вас явления.

С поставянето на новите щрангове, вие ще намалите сметките си за топла вода и в същото време ще разчитате на по-добро качество на водата за пиене и къпане. Ако до този момент топлата вода идва със закъснения до вашето жилище, то това ще остане в миналото. Това са само малка част от основателните причини да наемете ВиК фирма за тази ремонтна дейност.

Съвременните полипропиленови тръби издържат над 40 години, без да се пропукат или да дадат друг дефект. Те не корозират и са безшумни, което спомага за комфорта в апартамента ви. Не на последно място ще напишем, че ППР тръбите са екологично чисти и подлежат на рециклиране. Сами виждате колко много са плюсовете на новите тръби, тъй че изберете тях.

Ако не потърсите спешна смяна на щрангове, когато те започнат да текат и да създават проблеми, е възможно да доведете много щети в дома ви. Възможни са наводнения не само във вашето жилище, а и у съседите от долния етаж. Едва ли искате това да се случи, защото това е един от най-лесните и бързи начини да си развалите отношението със съкооператорите.

В обобщение
Предлагаме ви да запомните всичко, което написахме в тази статия, тъй като то е от голямо значение за вас. Посочихме основните действия, които съпътстват ремонта по смяна на щрангове, за да знаете какво ви чака. Цените зависят най-вече от фирмата, която сте избрали, като много специалисти предлагат специални намаления и отстъпки за своите клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *