Роло щори – модерни и ефективни

Ние всички се опитваме да направим къщата или апартамента уютни и красиви, така че да бъде хубаво и да си почиваме след работа, или просто да живеем в приятна обстановка. Един от най-важните елементи на декора на апартамента е дизайнът на новите прозорци. Той трябва да носи в себе си не само естетическа функция, но и да защитава достатъчно добре от любопитни очи, ярко слънце и отопление на помещението. Подходящи за случая са роло щори.

Те са се появили по-късно, но все повече са предпочитани. Получили са това име поради факта, че тъканта при събиране се навива в компактна ролка. Идеален вариант са за тези, които предпочитат нощния живот и обичат да си доспиват на тъмно през деня.

Също така, роло щорите са отворен тип без кутия – касети. Тук ролката от плат е отворена и по-малко защитена от прах. Това е най-евтиния вариант. Има предложения на различни видове в зависимост от степента на пропускане на светлината.

Полупрозрачни, пропускащи слънце и светлина –използват се повече за декор на помещението. Те имат най-ниска плътност, но в същото време изглеждат доста интересни на прозореца благодарение на прозрачни вложки или малки, едва забележими перфорации. Такива тъкани са най-технологични и добре защитени от яркото слънце. Вярно е, че те имат един доста значителен недостатък – вечер, когато светят светлините, всичко, което се случва в стаята, ще бъде видимо. Безспорно предимство на тези тъкани е, че когато са затворени можете спокойно да наблюдавате какво се случва на улицата. Обикновено изпълняват функцията на тюл и често ги комбинират с традиционните завеси.

Предлагат се и роло щори, които предават светлината, но прекъсват пряката слънчева светлина. Такива тъкани предотвратяват проникването на ултравиолетова светлина в помещението, предпазват го от топлина, предотвратяват изгарянето на мебели и интериорни предмети. Също така много добре защитават от любопитни очи. Вечерта, когато навън е тъмно и светлината ви е включена, нищо не се вижда.

За отразяващите роло щори се използват тъкани, третирани със специална „перлена“ композиция, която отразява пряката слънчева светлина като огледало. Тези тъкани са по-ефективни от нормалните, пропускащи светлина. Препоръчват се за монтаж на слънчева страна за по-добро отразяване и защита.

Предлагат се и роло щори за пълно затъмнение, което позволява на всеки клиент да направи желания избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *