С какво се отличават бижутата за майки

Бижутата за майки се изработват от хранителен силикон, което ги прави безопасни за малките деца. Те са меки и не вредят на зъбките и не нараняват венците, но са достатъчно еластични за да помагат на детето. Дори малкото да захапи украшението, то не се рони.

Силиконът няма мирис и вкус, а и не приема околните аромати. Независимо от наличната влага, силиконът не позволява да се развиват микроби и гъби. Не става основа за развитие на бактерии. Изделията са устойчиви на високи температури, на ултравиолетови и микровълни. Те могат да се мият с вряща вода, да се стерилизират, замразяват. В състава на бижута за майки няма токсични вещества, които да навредят на детето или да предизвикат алергична реакция.

Грижите за силиконовите украшения за майките са много лесни. Това е още един плюс за тях. Най-лесният начин за поддържането им е просто да се измият с топла вода и сапун. Задължително добре да се измиват от остатъка от миещия препарат. После е достатъчно да се подсушат с мека кърпа и бижута за майки са готови отново за ползване. Найлоновият шнур също съхне бързо. Ако сте на улицата и се налага да почистите украшението може да го избършете с антибактериална кърпичка каквато има в чантата на всяка майка.

Положителните характеристики, които притежават бижутата за майки се дължат на силикона, от който са направени. Силиконът е органично силициево съединение, поради това той не само е безопасен, но притежава и антибактериални свойства. Името си е получил от химическото съединение. Силиций се съдържа в много земни съединения. Високомолекулните силициеви съединения притежават антибактериални свойства, което е много подходящо за изработване на предмети за детските грижи.

Силиконът има различни предназначения, но за изработката на бижута за майки, както и за всички детски принадлежности, се използва хранителен силикон. Хранителният силикон не е годен за храна, но се нарича така, защото може да се използва за контакт с хранителни продукти и може да се дава на децата да го дъвчат. За това може да се използва за направа на различни форми за печене, бебешки бутилки, лъжици, биберони. Той не встъпва в реакция с тъкани, течности и газове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *