Търсете изгодния кредит

Почти не е реално днес да има човек, който да няма поне един кредит. Причината е не дотам доброто материално положения на хората, ниските заплати, некоректните работодатели и, не на последно място, лошия разчет на семейния бюджет.

Когато възникне спешен проблем, необходимо е да се реши възможно най-бързо. Обикновено всичко е свързано с пари, а няма време да се събира от заплати. В такъв момент е най-подходящо да се кандидатства за кредит – от банка или бърз кредит. Тъй като банките не са особено бързи във взимането на решение за отпускане на кредити, повечето хора в затруднение предпочитат да опитат късмета си, кандидатствайки във фирма за бързи заеми. Това е правилно решение, стига да се избере най-изгодната оферта на пазара.

Преди да предприемете каквото и да било действие в подкрепа на казаното по-горе, добре помислете толкова ли е неотложно решението на конкретния проблем. Няма ли начин да бъде решен със средствата, с които разполагате?

Никога не забравяйте, че бързите заеми са скъпо „удоволствие“. Те на са направени да ви осигурят „джобни“ през уикенда или с усвоената сума да отидете на луксозна екскурзия просто, за да натриете носа на комшийката. Взимането на бърз кредит е сериозно решение, което изисква сериозно обмисляне.

Разровете се в мрежата и потърсете мнения за кредитните компании, предоставящи бързи заеми. След това решете към какъв вид бърз кредит ще се насочите, в зависимост от размера на доходите си – заем до заплата или на разни месечни вноски. Такива кредити предлага и Credirect bg.

Кредитът до заплата изисква да бъде върнат в цял размер в рамките на 15 до 45 дена след усвояването му. Това значи, че трябва да кандидатствате за  сума, която е по-малка от заплатата ви, за да можете да го върнете без допълнителни сътресения на семейния бюджет.

Потребителският кредит на равни вноски се издължава на седмични, двуседмични или месечни вноски, според желанието на клиента. В този случай срокът на погасяване на задължението е до 18 месеца.

Всеки, който има редовен месечен доход, може да прецени кой вид кредит е най-удобен за него.

Когато говорим за по-голяма сума, най-изгоден е банковия кредит, но когато сумата е за изплащане на изненадващо голяма сметка, за лечение, обучение или нещо подобно, бързият кредит е по-удачен. Кандидатстването е лесно и бързо, одобрението е до минути. Преводът на необходимата сума е още в деня на одобрение.

Важна особеност на бързите кредити е това, че освен че се дават бързо, те се погасяват за кратки срокове. Лихвите на бързите кредити са в пъти по-големи от тези на банковите кредити. Затова е разумно да се кандидатства за сума, не по-голяма от необходимата и тя да се изплати за възможно най-кратък срок.

Важен момент в избора на кредитна компания е внимателното запознаване с условията по отпускане и изплащане на кредита. Все още на пазара има фирми, които действат некоректно и подвеждат клиентите си с неразбираемо условия или скрити такси и странни услуги.

Компания, която е доказала с времето своята коректност, заслужава доверието. Отново ще споменем, че преди да попълните формуляр за кандидатстване, потърсете и внимателно се запознайте с условията за отпускане на кредити в избраната фирма. Добре е да се знае има ли някакви допълнителни такси за разглеждане на документите, да предсрочното погасяване, за посещение на консултант, за експресно отпускане и др. Това е важно, тъй като вие търсите пари на заем, а когато бъдете одобрени, ще ви изненадат с плащания по кредита преди да сте го взели. Това прави още по-скъп и без това скъпия кредит.

Задължително попитайте какъв ще е размера на вноската ви. Така бързо ще можете да сметнете колко се оскъпява кредита ви и дали е изгоден за вас. Ако нещо ви притеснява и не намирате информация в сайта, позвънете и попитайте консултант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *