Фейсбук реклама

Фейсбук – присъствието на културните институции тук е задължително

Не само бизнесът, но и голяма част от спортните, младежки и други клубове у нас вече се насочиха към социалните мрежи, опитвайки се по един или друг начин да си направят Facebook реклама. Тук не говорим за организиране на добре платена рекламна кампания, а за едно прилично присъствие в мрежата, която ежедневно привлича десетки, ако не и стотици хиляди от сънародниците ни. Осъзнали това, собствениците на клубове и школи създадоха профили на представляваните от тях организации, на които постоянно качват нова информация и снимки.

Прави впечатление обаче, че културните институции в страната, като че ли останаха назад от тази, бихме казали вече световна тенденция. А точно те са тези, които имат какво да покажат на обществото и дори са длъжни да го популяризират по всеки възможен начин и с всички възможни методи и средства. Така например, един музей би могъл да качи в своята фейсбук страница сведения за изложбите, които жителите могат да разгледат, да предоставя сведения за предстоящите експозиции, да посочва какво предстои да се случи в бъдеще.

Същата възможност за Facebook реклама се открива и пред читалищата в страната, които са съжаление през последните години изгубиха част от своето обаяние и просветителска дейност. Без значение дали говорим за читалище в някой голям град или в малко село, във всяка една от тези  културни институции се развива дейност, която трябва да се популяризира. Така например в социалната мрежа може да се предостави информация за действащите клубове и школи и по този начин родителите да разберат къде могат да запишат децата си. В профилите в социалната мрежа могат да се качат графиците на занятията в школите по изобразително изкуство, на клубовете по народни танци, на курсовете по чуждоезиково обучение.

Тази Facebook реклама е напълно безплатна и директорите на културните институции у нас трябва да помислят сериозно по въпроса. Социалната мрежа им дава възможност за една мощна рекламна кампания, която ще е от полза не само за тях, но и за цялото общество, за което духовността и просветата през изминалите години останаха на заден план.

Повече информация: Фейсбук реклама от Дигитална агенция Beshared

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *