Фото тапет на стената – как да изберете материала

Нека приемем, че вече сте решили, какъв фототапет за стаята да изберете. Спрели сте се и на модела. Сега е време да изберете материал. Съществуват няколко вида тапети, основата, за които е с най-високо качество. Сред тях може да избирате от:

нетъкан тапет;

винилови тапети;

текстилни тапети.

Виниловите фототапети

За разлика от хартиените тапети, те прилепват здраво към повърхността, лесно се измиват и почистват от мръсотия. Никакви препарати и химикали няма да повлияят на формата и външния вид на този тип фототапети. Те са проектирани за дълъг период от време и са с високо качество и устойчивост на износване, издържат на влага и ултравиолетови лъчи.

Нетъкани тапети

Нетъканите фототапети имат още по-голяма здравина и повишена устойчивост на влага. Те са екологични, в резултат, на което трябва да се спрете на тях, ако планирате да украсите детска стая, кухня или спалня. Уникалното предимство на този тапет е наличието на пори, които пропускат въздуха. Това помага да се избягва натрупването при влага и образуването на гъбички.

Текстилни тапети

Тапетът от плат ще е отличен избор за всекидневната, спалнята и кабинета. Те са доста издръжливи и с високо качество, а тяхната текстура позволява да украсите интериора с изискани шарки и дизайни. Последните изглеждат много интересни, върху плат. Тази опция няма да е най-добрата за детска стая, кухня или коридор. По повърхността на тъканта бързо се натрупва прах, но в същото време невинаги издържа на въздействието на влагата и почистващи агенти.

Поръчки на фототапети от онлайн магазин

Вече онлайн може да разглеждате, избирате и пазарувате всякакви модели и материи на фототапети. Сред тях може да изберете висококачествени продукти, които да запазят своя красив оригинален външен вид и ярки цветове с течение на времето. В наши дни има и голям избор от текстури с необичайно релефни видове, които придават на снимката на тапета реализъм и обем. Текстурираните тапети могат да изглеждат като венецианска мазилка, каменна или глинена повърхност. Всичко това ще придаде необикновен чар и цвят на създадения интериор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *