Храненето в ресторант вече е съвсем различно

Храненето в ресторантите никога не е било толкова фрапантно или противоречиво. Трудно е да не се изнервяте от това да седите на обществено място по време на тази пандемия, дори и да сте навън, дори и сервитьорите да носят маски, дори ако човекът от масата е бил толкова стриктен, колкото и вие, и дори ако другите маси и столове са на поне 2,5 м отдалечени.

Трудно е да се наслаждаваш на храната, когато стомахът ти се е стегнал. Затова мнозина предпочитат да не прекъсват напълно връзката с любимия си ресторант. Те поръчват храната си от него и я консумират у дома.

В отговор на тези страхове, редица ресторантьори споделят, че те не само управляват изключително стерилни, чисти заведения, както е и с БМ ресторант Варна. Дори ги сравняват с  болници. Те взимат всички предпазни мерки, които Центровете за контрол и профилактика на заболяванията и здравните отдели препоръчват за гарантиране безопасността на персонала и клиентите.

Сервитьорите им носят маски и ръкавици, техните маси са поставени на нужното разстояние една от друга, непрекъснато мият и почистват кухнята и залите си, менютата им са еднодневни и осигуряват достатъчно дезинфекция за ръцете на клиентите.

Отговорност за опазване на здравето си имат и самите клиенти. Въпреки че не се смята, че контактът с повърхности е основният начин за разпространение на вируса, експертите все още препоръчват да се внимава с повърхности, които други хора може да са докосвали: плотове, съдове и т.н. Разглеждането на менюто също не е безопасно, затова повечето ресторанти използват еднократни менюта.

Ако докосвате общи повърхности, измийте или хигиенизирайте ръцете си и не докосвайте лицето си. Ресторантьорите ще осигурят дезинфекция в целия обект, но е добра идея да носите със себе си.

Яденето на пържени картофки или бургер с голи ръце е допустимо, след като се погрижите за личната си  хигиена. Но вероятно сте го правили и преди пандемията. Винаги трябва да миете ръцете си, преди да ядете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *