тунинг интериор

Как да се погрижим за външния вид на своя автомобил?

Чудите ли се, как да предпазите колата си от корозия, как да я тунинговате с различни части и аксесоари така че да бъде незабравима или да намалите риска от покупка на не толкова оригинални и качествени авточасти?

На първо място не мислете, че каквото и да направите няма да има нужда от покупка на части за коли за вашата собствена. Колата е машина, която е възможно да се развали и то винаги, когато е най-неподходящия момент. Това на свой ред рано или късно ще ви доведе до магазин или сайт за продажба на авто части, от който ще трябва да се снабдите с качествени резервни компоненти или тунинг аксесоари. Тук трябва да подчертаем, че трябва наистина да се снабдите с качествени авточасти онлайн. Менте авто части могат само да повредят повече колата ви или да не издържат във времето, колкото оригиналните. Ако закупите тунинг аксесоари или резервни компоненти за колата си, то това определено ще намали риска от непредвидени харчове за нови авточасти в идните месеци и години.

Ако сте от младите шофьори на лъскави и бързи автомобили, за които външния вид е важен може да помислите за тунинговане на автомобила си. Това е особено модерно а вече и много достъпно. В онлайн пространството има много електронни магазини за продажба на тунинг авто части.

Най-общо казано тунинговането се разделя на външен тунинг – екстериор и вътрешен тунинг на купето – интериор.
Към външния тунинг спадат всички авто части, чрез които автомобила ви ще получи невероятна и неповторима визия. Това включва по-твърдо и ниско спортно окачване, предни и задни тунинг брони и решетки, прагове, степенки и ролбари, накрайници за изпускателната система – ауспуха, тунинг спойлери и подкалници, раздувки за калниците, тунинг огледала и дори капачки за алуминиевите джанти. Някои фенове допълнително си добавят вежди над фарове и стопове, „ангелски очи“, ксенони и лед осветление за своите нови тунинг фарове, затъмняват стъклата и добавят самозалепващи пвц стикери на вратите или капаците.

тунинг части за кола

Вътрешния тунинг е за почитателите на комфорта и лукса в купето на колата. Тук спадат продукти и аксесоари като маркови автотапицерии и подлакътници, скоростни лостове и маншони, спортни педали и рингове за тоблото, включително с поставено ново LED осветление. Така автомобила може да бъде достойна конкуренция на возилата от „Бързи и яростни“.

Ако идеята за покупка и монтаж на тунинг части ви допада разгледайте тук.

Относно надеждността на колата ви. Тя е изключително важна, както за вас, така и за другите шофьори на пътя, пешеходците и останалите участници в движението.
Ако усетите, че колата ви се държи странно или че издава странни шумове е желателно да реагирате веднага, а не да чакате задълбочаване на проблемите.

Освен външния вид на вашето мпс, хигиената и чистотата в купето също трябва да са на ниво
Какво трябва да значи това. Ако например сутрин след снеговалеж се качите в колата си и не почистите капака и покрива от натрупания през нощта сняг, то на другия ден той ще замръзне и това ще се превърне в опасност за всички на пътя. Освен това този лед ще засили корозията, а това няма да свърши добре за джоба ви.

Ако по стъклата има скреж трябва внимателно да го почистите. Не спестявайте време от това, защото е важно да виждате пътя добре. Снабдете се със спрей и стъргалка за скреж.

Спрей против замръзване на ключалките също трябва да бъде част от арсенала на добрия шофьор. Важното тук е, да не си го прибирате в жабката, защото може да ви бъде нужен на сутринта. В противен случай, може да ви се наложи да викате техници и дори да закупите резервни части за вашият автомобил.

Чистачките ви също трябва да са на ниво. Проверявайте ги редовно и се старайте да не се повредят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *